Free cookie consent management tool by TermsFeed Update cookies preferences Zandstralen versus luchtgommen: wat is het beste voor uw project? | Straalwerken Linssen

Zandstralen versus luchtgommen: wat is het beste voor uw project?


Als je met een renovatieproject te maken hebt, kan het kiezen tussen zandstralen en luchtgommen een echte hoofdbreker zijn. Straalwerken Linssen, dé specialist in zandstralen en luchtgommen, is hier om je te helpen de juiste keuze te maken. Maar voordat we dat doen, laten we eens kijken naar wat zandstralen en luchtgommen eigenlijk zijn.

Wat is zandstralen?

Zandstralen is een techniek waarbij een straalmiddel  onder hoge druk op een oppervlak wordt gespoten om het schoon te maken of te decoreren. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het reinigen van gevels, het verwijderen van roest van metalen objecten, en voor het opfrissen van houten meubels, trappen, balken en dergelijke.

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een variant van zandstralen maar is milder. Het wordt vooral gebruikt op delicatere materialen die mogelijk beschadigd kunnen worden door het agressievere zandstralen. Luchtgommen wordt met name gebruikt voor het reinigen en restaureren van houten meubels, antiek en delicate materialen zoals natuursteen.

 

Zandstralen Luchtgommen | Straalwerken Linssen

Het verschil tussen zandstralen en luchtgommen zit vooral in het werken onder druk lager dan 2 bar.

Wat is het beste voor uw project?

Bij Straalwerken Linssen evalueren we elke klus op maat en bepalen we welke methode het beste is voor elk individueel project. Hier zijn enkele factoren die we overwegen:

  • Type Oppervlak: Als het gaat om robuustere materialen zoals baksteen of metaal, kan zandstralen de voorkeursmethode zijn. Delicate materialen zoals hout en natuursteen kunnen daarentegen voordeel hebben van de mildere luchtgomtechniek.
  • Graad van Vervuiling: Zwaardere vervuiling kan zandstralen vereisen, terwijl lichte vervuiling vaak efficiënt kan worden aangepakt met luchtgommen. Bij hout zullen hardere verflagen of vernis met zandstralen verwijderd moeten worden, terwijl dit bij boenwas en beits meestal met luchtgommen lukt.
  • Eindresultaat: Beide technieken leveren verschillende resultaten op. Zandstralen resulteert meestal in een ruwer oppervlak, terwijl luchtgommen zorgt voor een zachter en gladder oppervlak.

Wilt u graag meer weten?

Neem contact met ons op via e-mail op informatie@straalwerkenlinssen.be of bel ons op +32 494 44 19 42.

 

Contact | Straalwerken Linssen

Op zoek naar meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Meest recent

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​