Free cookie consent management tool by TermsFeed Update cookies preferences Geef uw houten binnendeuren een nieuw leven met zandstralen of luchtgommen | Straalwerken Linssen

Geef uw houten binnendeuren een nieuw leven met zandstralen of luchtgommen


Wil je je houten binnendeuren een nieuw leven geven? Overweeg dan eens zandstralen of luchtgommen! Deze technieken kunnen een prachtig resultaat opleveren en je deuren hun oorspronkelijke charme teruggeven.

Wat is het verschil?

Zandstralen en luchtgommen zijn beide technieken die gebruikt worden om verf, vernis en vuil van houten binnendeuren te verwijderen. Hiermee geef je je houten binnendeuren een nieuw leven. Ondanks dat beide technieken een soortgelijk resultaat opleveren, zijn er toch verschillen tussen de twee.

Luchtgommen is een zachte variant van zandstralen. Bij deze methode wordt onder lagere druk een fijne korrel tegen het hout geblazen. Deze techniek is ideaal als het hout niet te ruw mag worden. Nadeel is wel dat verflagen en hardere vernissoorten zich heel moeilijk laten verwijderen door luchtgommen.

Zandstralen is een krachtigere techniek. Bij deze methode wordt met iets hogere druk een straalmiddel tegen het hout geblazen. Hierdoor wordt de vernis- of verflaag heel snel en effectief verwijderd. Maar deze techniek is wat ruwer, wat betekent dat het de deur ook kan 'verouderen'. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt bij deuren die een 'oude look' moeten krijgen.

 

Zandstralen Luchtgommen | Straalwerken Linssen

Het verschil tussen zandstralen en luchtgommen zit vooral in het werken onder druk lager dan 2 bar.

Wanneer zou je moeten kiezen voor zandstralen of luchtgommen?

De keuze tussen zandstralen en luchtgommen hangt af van het effect dat je wilt bereiken en de conditie van je houten binnendeuren.

Luchtgommen is bij uitstek geschikt voor deuren die in vrij goede staat zijn, maar een opfrisbeurt nodig hebben. Deze methode is ook ideaal voor deuren met fijne details omdat de techniek zacht genoeg is om deze details te behouden.

Zandstralen daarentegen is ideaal voor deuren die een flinke opknapbeurt nodig hebben. Deze techniek kan ook gebruikt worden om een verweerde, rustieke look te creëren.

Contacteer ons bij vragen!

Wil je meer weten over onze diensten of ben je benieuwd wat we voor jouw houten binnendeuren kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn te bereiken op +32 494 44 19 42 of via informatie@straalwerkenlinssen.be.

 

Contact | Straalwerken Linssen

Op zoek naar meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Meest recent

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​