Free cookie consent management tool by TermsFeed Update cookies preferences Droogijsstralen | Straalwerken Linssen

Droogijsstralen

Droogijsstralen​​​​​​​

Een straal 
voor elk materiaal

Droogijsstralen is een revolutionaire reinigingsmethode die vergelijkbaar is met traditionele reinigingstechnieken zoals zand- of glasparelstralen. Daar waar men bij zandstralen gebruik maakt van zandkorrels, worden bij droogijsreiniging CO2-ijskorrels van -79° C door middel van luchtdruk op het bevuilde oppervlak ‘geschoten’. Na botsing met het oppervlak lossen de bevroren ijspellets op in een onschadelijk, niet-brandbaar, geurloos en natuurlijk gas zodat er geen bijkomend afval gegenereerd wordt. 

AFSPRAAK MAKEN

Ontdek de voordelen van droogijsstralen

Een droog reinigingsproces

Droogijsreiniging is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit CO2 bestaat en dus verdampt als het met het oppervlak in aanraking komt. 

Zacht

Droogijsreiniging is niet abrasief en heeft geen agressieve inwerking op het te reinigen oppervlak. Zolang het oppervlak harder is dan het vuil, is de kans op beschadigingen uiterst gering.

Kostenbesparend

Kortere uitvaltijd, verhoogde productiekwaliteit, reinigen zonder demontage, lagere loonkosten voor reiniging, milieubelastende stoffen overbodig,… om al deze redenen is de terugverdientijd kort.

Geen afval

Het proces laat geen afvalproducten achter. Alleen de aanslag die verwijderd is, moet opgeruimd, opgezogen of gerecycleerd worden.​​​​​​​

Hogere productiviteit

In de meeste gevallen zijn de machines on line te reinigen. De uitvaltijd wordt bijgevolg verkort omdat de tijdrovende demontage en navolgende montage overbodig zijn. Productiestilstand wordt beperkt.

Veilig

Droogijs is niet-geleidend en vonkvrij zodat er geen risico is op elektrocutie, kortsluiting of explosie. Droogijs is bovendien niet-toxisch zodat het geen gevaarlijke sporen nalaat.

MilieuvriendelijkVeilig

Bij droogijsreiniging worden geen chemicaliën gebruikt en het proces is daardoor volledig gifvrij. Er zijn bijgevolg ook geen extra kosten verbonden aan het verschroten van straal- en oplosmiddelen.

Efficiëntie

Dankzij de verschillende spuitmonden (nozzles) en reinigingssnelheden zijn zelfs moeilijk toegankelijke plekken te reinigen.

Ontsmetting

Dankzij het bacteriedodend effect van CO2 neemt de bacteriegroei sterk af. Dit is vooral interessant voor de voedingssector en de farmaceutische industrie. 

Toepassingen

Via droogijsstralen kan men de meeste soorten van verontreiniging verwijderen. Lijmresten, harslagen, kleurstofaanslag, bakresten, verf, kauwgom,... de lijst is eindeloos. De effectiviteit van droogijsstralen wordt telkens door een aantal factoren bepaald: de luchtdruk (2 – 10 bar), het type spuitmond of nozzle, de hoeveelheid droogijs/uur, de eigenschappen van het vuil en de hardheid van de ondergrond.

“Omdat elke klant voor ons uniek is, houden we steeds rekening met uw specifieke eisen.” 

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.​​​​​​​